Cancel search

HP Latex 54 cutter problems

#1 RatherDashing 2 weeks ago

I have the print and cut combo and most of the time have no problem printing on media, and then using the 54 Basic to cut lines. On occasion (right now) I have a problem that I cannot solve unless I throw away my print and hope it works on the next one. When I run the cut job, everything seems as normal as the machine scans the OPOS along the left side, until it gets to the second to last mark. It will then cut across, skipping the last OPOS mark, scan the second to last one on the left side, then go up until the media sheet drops right out of the machine. I've had this do it on short jobs, long jobs, and a multitude of different media. I have tried running a calibration before hand, and it still has the came results. What am I doing wrong?

Currently, I am working on a project where I printed out 400 stickers, and the first batch worked perfectly, but when I sent the second batch of 400 stickers, it is having this problem.

#2 RatherDashing a week ago

If anyone else has this problem, I solved it by uninstalling and re-installing the RIP software. I did have to throw that batch away, unfortunately.

Was this helpful?Yes0 No0
How can we improve it?
#3 HP-Sonia a week ago

Hello @RatherDashing

This type of issue can be related to the RIP, if you uninstall and reinstall the RIP, you might solve the problem.

Was this helpful?Yes0 No1
How can we improve it?
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP.

Remember
To make recommendations or participate please Sign In and post a message.

Latest conversations HP Latex

Loading...

HP Latex Blog

Loading...